Canon 70-300 f/4.0-5.6 IS USM

Het is niet makkelijk in de wereld van lenzen. Afgezien van Canon lenzen heb je ook nog andere merken zoals Sigma, Tamron en Tokina als “goedkoop” alternatief voor de duurdere Canon lenzen. Ik wilde een tele- objectief van minimaal 70-200 met het liefst IS (Image Stabilisation, voorkomt blur bij lange sluitertijd) en een vorm van USM (Ultra Sonic Motor, helpt sneller en nauwkeuriger te focussen). Hierdoor vielen eigenlijk alle 3th party lenzen af. Sommige hebben wel iets van USM (HSM bij Sigma) maar geen IS (VR of OS). Een aantrekkelijk idee leek mij de Sigma 70-200 HSM EX DGf/2.8 marco II. Deze is redelijk betaalbaar maar de reviews zijn alleen iets te wisselend met betrekking op de betrouwbaarheid. Oké je hebt wel f/2.8 over het hele bereik wat erg fijn is, maar ja geen IS.

De canon lenzen met een vast diafragma van f/2.8 zijn niet te betalen. Er is nog de 70-200 f/4.0 L USM die prijstechnisch overeen komt met de 70-300 f/4.0-5.6 IS USM maar die moet het doen zonder IS wat voor mij geen optie is ookal is deze optisch beter. Ik heb niet echt een vaste hand, dus uiteinderlijk toch gekozen voor de 70-300. Deze heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding en is betaalbaar. Foto’s volgens snel

%d bloggers liken dit: