De eerste 2 weken van ons ouderschap

Tijn Rik
Tijn Rik

Zo Tijn is inmiddels ruim 2 weken oud dus tijd voor een update.

Het vader zijn is best pittig, laat staan hoe het voor de moeder is 😯 . Voor mij is het alleen maar de gebroken uren en de poep luiers maar voor Es is het nog een stukje zwaarder. Omdat ze de borst geeft moet zijn om de 3 uur de kleine aanleggen. Daar naast is ze nog herstellende van de bevalling zelf en dan ook nog eens elke dag een huis vol opa’s & oma’s, ooms en tantes, neven en nichten, vrienden, buren en collega’s. Hoe leuk het ook is om die kleine te laten zien zwaar is het wel.

Waar we het meest aan moeten wenen (en nog steeds) is het slapen, of het gebrek daar aan, van Tijn. Vooral ’s avonds na een uur of 22:00 wanneer hij net gegeten heeft dan wil hij niet slapen. Hij is dan wat onrustig, jengelt een beetje en wil al helemaal niet in bedje liggen. In het begin draaiden we een ploegendienst. Ik nam Tijn mee naar beneden om met hem in mijn armen of op mijn borst in slaap te vallen op de bank. Ik werd dan om een uur of 02:00 wakker en ging met hem naar boven, leg hem voorzichtig in het warme bedje en…. ja hoor meneer heeft het door. Blèhèhè… 😥 . Zo en nu is het Es d’r beurt.

Later kregen we de tip om voor het slapen met hem onder de douche te gaan. Leuk!! Zo gezegd zo gedaan. En de eerste 2 nachten werkte dit aardig tot goed. Hij sliep tot 03:30, vanaf 0:00, wat een luxe. Maar meneer heeft het trucje door en gaat gewoon weer zijn eigen weg. Van Karin hebben we echte inbaker doeken gekregen, dit schijnt goed te helpen bij onrustige baby’s, ben benieuwd. Gisteravond bleef hij voor het eerst slapen in z’n eigen bedje tot wel 02:30 (vanaf 23:30)  🙂 . Voorlopig blijven we nog wel experimenten met alle tips die we gehad hebben.

Verder doet de kleine het goed, hij poept, plast en eet als een echte blikkenhorst/husslage combinatie. Het enig wat nog wat aandacht vereist is zijn bilirubine, deze is nog steeds wat aan de hoge kant. Tijn is dan ook onder controle bij de kinderarts. Maar het ziet er allemaal goed uit, de waarde zakt alleen wat traag.

Maar naast alle onwenigheid is het wel een heerlijk ventje hoor ❗ En is het ook volop genieten, absoluut!!

Pa

2 gedachten over “De eerste 2 weken van ons ouderschap

  1. Patrick zegt:

    Mooi manneke hoor! Goed gedaan 😉 Gefeliciteerd in ieder geval. Groeten Patrick Lammerts (oud collega)

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: