Vogels schieten met de 70-300 IS USM f/4.0-5.6

Rood borstje
Rood borstje

Oké oké het zijn geen super foto’s. Ze zijn door het raam genomen en ik was te lui om alle planten in de vensterbank weg te halen. Maar ik moest toch even proberen hoe de Canon lens 70-300 IS USM f/4.0-5.6 het zou doen met het schieten van vogeltjes. Nu hebben we in de tuin wat vogelvoer in de boom hangen dus genoeg aanloop zo te zeggen. Voornamelijk mussen, pimpelmezen, koolmezen, en af en toe een roodborstje. We hadden zelfs een vuurgoudhaan in de tuin (oké dit hebben we ff moeten opzoeken hoor, dat wist ik ook niet).

Qua weer was het ook niet echt ideaal. Het regende/sneeuwde en het was dus redelijk donker buiten. Nu merk je toch wel dat de lens niet echt lichtsterk is. Een f/2.8 was beter op zijn plek geweest. Zeker de pimpelmeesjes zijn snelle rakkers. Dit resulteerde in een hoop onscherpe foto’s, een hoge ISO waarde van  800 & 1600 en een te lange sluitertijd van max 1/80 sec. Wel al het begin is moeilijk dus ik hoop op een zonnigedag wat betere resultaten te halen.

Het resultaat vind je hier

Vuurgoudhaan
Vuurgoudhaan

1 gedachte over “Vogels schieten met de 70-300 IS USM f/4.0-5.6

  1. Hans zegt:

    Ik vind het anders erg leuke foto’s geworden! Krijg weer zin, in mijn tuin zijn er nu ook veel vogeltjes, dus ik ga m ’n statief maar eens neerzetten en m’n bigboomie lens erop schroeven .. mét raam open 😛

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: