Panasonic CN-GP50TC Strada Navigatie

Panasonic Strada

Ik kon het toch niet laten. Vlak voor onze vakantie de nieuwe auto opgehaald met navigatie. Opzich mooi een ingebouwd navigatie systeem maar het was het toch niet helemaal. Het was namelijk een navigatie systeem met alleen pijlen, geen kaart weergave dus. Op één of andere manier heb je dan toch het gevoel alsof je ‘blind’ rijd. En zo vlak voor de vakantie had ik daar niet zo trek in.

Ik had stiekem al wat huiswerk gedaan en had besloten voor deze te gaan. De prijs is best gunstig in combinatie met wat je er voor krijgt en de naam ‘Strada’ is best toepasselijk voor onze reis over de Italiaanse auto strada. Een 5 inch touchscreen, blauwe tanden 😉 en TMC. Ik moet zeggen dat het systeem goed werkt op een paar kleine punten na. Op onze reis naar het warme Italië liep het systeem een paar keer vast 🙁 waardoor ik het systeem geheel uit moest zetten wat niet makkelijk is als je rijd en het schakelaartje te klein is. Het probleem was snel gevonden, het heeft te maken met de waarschuwingen voor verkeerscontroles. Na dit uitgezet te hebben werkte het systeem als een zonnetje. Het systeem had wel iets sneller mogen zijn en het verschil tussen de echte locatie op de weg en op de kaart is naar mijn mening iets aan de grote kant.

Het navigatie systeem van panasonic is verder een mooi en leuk stukje techniek waar nog wat aan geschaafd moet worden maar verder prima een prima aanschaf. Het brengt je waar je wezen moet zolang het maar in één van de 37 Europese landen is die op SD kaart staat (NavTeq).

%d bloggers liken dit: