Canon 40D

Canon 40D

Het hing al een tijdje in de lucht maar het is dan toch gebeurt. Vlak voor onze vakantie toch maar de Canon 40D gekocht. Zeker nu Canon totaal €200,- terug geeft! 🙂

Was de Canon PowerShot S5 dan zo slecht?? Wel nee maar toch ook weer niet goed genoeg. Ik heb een jaar met de S5 gespeeld en leuke foto’s gemaakt. Wat mij het meeste tegen viel was de kwaliteit (ruis) van de foto’s met een ISO van 200 of hoger. Verder vond ik ‘m iets te klein qua het vasthouden. Verder een leuk en goed bruikbaar ding met z’n veelzijdige lens en kantelbare scherm.

Nu helemaal heppie de peppie met de 40D. Heb het voorlopig nog ff bij de kitlens gelaten, 17-85mm f/4.0 – 5.6 USM IS. Wel een zonnenkap (vandaag pas gekregen), circ. pol en uv filter er bijgedaan, genoeg geheugen en in Venetië nog een extra accu gekocht…. was hem vergeten 🙁 in het toestel te doen toen we naar Venetië gingen  😉 .

Binnen kort komen er wat foto’s van de Canon 40D on-line. Strak nog wat laatste foto’s van de S5 ( welke voorlopig als back-up en video camera door het leven gaat).

%d bloggers liken dit: