Apple Mac mini geheugen uitbreiding

Macmini

Mijn MacMini stamt alweer uit 2007 en werkt prima maar zo nu en dan wordt ‘ie’ wat traag als ik XBMC draai. Wat blijkt, in sommige gevallen heb ik nog maar 100Mb over van de 1Gb die de Mac heeft.

De 1Gb is eigenlijk geen 1Gb want daar moet nog wat geheugen vanaf die de grafische kaart gebruikt. Deze is 64Mb maar d’r wordt meer dat 64Mb afgesnoept namelijk en ik quote:

De hoeveelheid geheugen die voor Mac OS X beschikbaar is, hangt af van de hoeveelheid geheugen die de grafische voorzieningen nodig hebben. Er wordt minimaal 80 MB videogeheugen gebruikt, zodat er 944 MB systeemgeheugen beschikbaar is.”

Wel om een lang verhaal kort te maken heb ik de stoute schoenen aangetrokken en het plamuurmes in de MacMini gestoken. Nee dit is geen geintje maar de juiste manier om deze open te breken. Zorg wel dat je een breed mes hebt en niet te diep door steekt. 🙂

Vier schroefjes op de hoeken losdraaien en je haalt het binnenwerk er uit. Het geheugen is van het type DIMM (wat je ook in je notebook vind). Even swoppen en klaar.

Mijn Mac heeft nu 2Gb tot zijn beschikking… nu weer fijn verder met filmpjes kijken 🙂

%d bloggers liken dit: