TPIK error en de Thomson Speedtouch 780 WL

thomson-st-780wl

Ik had al geruime tijd ruzie met mijn draadloze netwerk. Telkens als ik grote bestanden naar mijn NAS wilde kopiëren dan knalde mijn draadloze verbinding er uit. Aangezien ik mijn digitale foto’s (in RAW formaat) op mijn laptop bewerk in Lightroom is het heel erg irritant als steeds de verbinding er uit knalt. 👿

Na behoorlijk wat gegoogeld te hebben om te zien of er meer mensen zijn met dit probleem, wat me eigenlijk tegenviel, mijn netwerk drivers met meerdere versies geprobeerd te hebben had ik eigenlijk de moed een beetje opgegeven. Maar van de week wilde ik het weer eens proberen, dus alles klaar gezet, WhireShark en logging in het modem. Tijdens het starten van Lighroom wordt er eerst een backup gemaakt van de library, welke zo’n 100Mb is. Gegarandeerd voor een crash en ja hoor raak!!.

Uit de whireshark trace werd ik niet gelijk wijs maar het moden gaf een aardige hint, “TPIK error, connection will be temporary lost”. Nou ik zal het het verder kort houden maar het komt erop neer dat het TPIK protocol niet echt lekker werkt met grote (media) bestanden. Het modem nu ingesteld op WPA2 met AES i.p.v WPA en WPA2 TPIK. Ook op mijn laptop de verbinding omgezet naar AES en werken!!!! 🙂

Mijn verbinding wordt niet meer verbroken tijdens het werken met grote bestanden. Pfff…. me happy 😆

4 gedachten over “TPIK error en de Thomson Speedtouch 780 WL

 1. Max zegt:

  weet je ook hoe ik dat kan doen met vaste verbinding, want die knalt er bij mij telkens uit en ik heb al veel geprobeert, maar geen succes

 2. Gert zegt:

  Ik kan bij mijn Speedtouch 780 encryption alleen kiezen tussen:
  WEP-codering gebruiken
  Lengte WEP-sleutel: 64 bit 128 bit
  WEP-coderingssleutel: ************
  WPA-PSK-codering gebruiken
  WPA-PSK-coderingssleutel: ************
  WPA-PSK-versie: WPA / WPA2 / WPA+WPA2
  Hoe selecteer je AES of TPIK?

 3. martijn zegt:

  @Gert
  Als ik het mij goed herinner en je selecteert WPA+WPA2 dan is AES staat AES aan. Je moet dit ook nog ff selecteren in Windows bij je wifi instelling, succes

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: