Chocolade fabriek “De Baronie” en de Ducati 848

De baronie

Vaak besproken weinig gedaan. Met andere woorden het werd hoog tijd dat we weer eens, gewapend met onze digitale camera, op pad gingen. Hans had het thema “urban” bedacht en had iets op een forum gelezen over een oude fabriek in Alphen a/d Rijn, de Baronie. Het zou een mooie locatie zijn voor foto’s.

Ik had me voorgenomen om mijn 50mm f/1.8 te gebruiken i.v.m. de lichtsterkte maar daar ben ik eigenlijk niet aan toegekomen. Alle foto’s zijn met de 17-85 IS USM f/4.0-5.6  geschoten. De foto’s zijn wat aangepast in Lightroom om er wat meer sfeer aan te geven. Na verloop van tijd waren we helemaal verkleumd door de kou en hebben we onze toevlucht gezocht in de Mc Donalds.

Ducati 848

Maar eenmaal weer wat opgewarmd kregen we het idee om de Ducati van Hans nog ff op de gevoelige plaat te zetten. Nou ff dan want er zit echt geen gevoel meer in mijn vingers 😉 .

7 gedachten over “Chocolade fabriek “De Baronie” en de Ducati 848

 1. Hans zegt:

  Waaaaauwwwwww! Die 1e foto is heeeel vet geworden, scherp object op de voorgrond en dan die lichtval die naar binnen blaast gewoon… En dan .. de duc .. (ducati zonder e overigens .. :P) .. man man… die wil ik op de hoogst mogelijke resolutie hebben. Het was een superleuke dag enne.. mensen.. mochten jullie dit lezen.. en ook willen fotograferen in de Baronie… ga nu, voor het weg is!

 2. Martijn zegt:

  Oeps.. -e nu 🙂 Anders geef ik je de RAW+jpg’s wel kun ja altijd nog ff zelf tweaken.. Ja die eerste pakte mooi uit, in kleur is ie niet zo bijzonder.
  Toch wel leuk dat je met LR sommige saaie foto’s toch kunt opleuken.
  Vind de foto met de Duc. ook best geslaagd, mooi kleur contrast, al zeg ik het zelf 😉

 3. DucDirk zegt:

  Wow !!!! Prachtige foto (van een prachtige machine), we want more !!!!!!!!!!

 4. Mariska zegt:

  Haai,

  de Baronie staat al een tijd op mijn lijstje. Hoe kom je daar binnen? Wanneer gaat het gesloopt worden?

  En die Ducati….Super stoer!!!

 5. Martijn zegt:

  @Mariska

  Je kunt er op 1 plek naar binnen, via het fietsenhok en dan naar de voorkant lopen. Let wel op, het hele terrein wordt bewaakt met bewegingmelders. Bij ons stond dus dan ook de bewaking voor onze neus (off the record: ze hadden er geen probleem 😉 mee).

  Ja ik vind de Ducati ook wel geslaagd. 🙂

 6. Johan zegt:

  Mag ik vragen hoe je die Ducati hebt genomen?> Dat soort donkere luchten. Wsauw gewoon.Is dat met ee filter? Zo ja, wat voor één? Of is dat puur een bewerking in PS of LR?

 7. Martijn zegt:

  @Johan
  Hé Johan, de foto is gemaakt met een EOS 40D op statief, met een 17-85mm IS USM f/4.0-5.6 lens. De motor is crème wit maar omdat er oranje straat verlichting naast stond heb ik wat met de kleur balans moeten schuiven, zo doende kwam ook de lucht zo naar voren, dit allemaal met LR. Er zat alleen een UV filter op de lens. Hier zie je nog een paar resultaten http://gallery.blikkenhorst.nl/v/Fotografie/ducatie/

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: