Rik’s verjaardags feestje in Parijs

Arc de triomphe

Het grote moment was aangebroken, Rik is 36 geworden en dat moest gevierd worden, in Parijs natuurlijk. Wel gezegd zo gedaan. Es en ik sliepen bij Rik en Carol in het huis samen met andere gasten. Vrijdag ’s middags met z’n 3’n (Es, Hans & ik) na een regenachtige reis aangekomen in het zonnige Deuil La Barre (wat geen Parijs is).  Es had het huis nog niet gezien dus die kreeg een rondleiding door de vele kamers en gewelven van la maison. Een goede vriendin van Carol was ook al aanwezig en samen met z’n 7’n (inclusief Kelly de poes) van een heerlijke sushi en lekkere wijn genoten.  Tot ’s avonds laat zitten kletsen en muziek zitten luisteren.

De volgende ochtend ben ik met Es met de RER (wat geen tram, geen metro, geen trein is maar een iets, Rik en ik zijn nog niet klaar met deze discussie) naar Parijs gegaan. Na zo’n 15 minuten kwamen we aan op Gare du Nord. Geen flauw idee hoe precies verder te gaan naar de Eiffeltoren, is het ons toch gelukt de juiste route te kiezen met de metro. Toen we uit de metro  kwamen en een hoek om gingen stond ie ons daar op te wachten.

Eiffeltoren

Na het zien van de lange rij om überhaupt de toren op te mogen hebben we besloten om de hoogte ergens anders op te zoeken namelijk die van de Arc de Triomphe. Maar eerst nog wat rond geslenterd rond de Eiffeltoren en een heerlijke crêpe gegeten langs de Seine. Na een stukje lopen zijn we aangekomen bij de ‘boog’. En wauw wat een uitzicht heb je vanaf dat ding. Het weer werkte gelukkig mee waardoor we een goed zicht hadden over Parijs. Je ziet alle bekende gebouwen en straten om je heen.

Na een lange dag door Parijs geslenterd te hebben zijn we weer terug gegaan naar het huis van Rik & Carol. We waren natuurlijk gekomen om zijn verjaardag te vieren. Terwijl Carol & Nathalie druk bezig waren met alle voorbereidingen zaten Rik en Hans (eigenlijk alleen Hans, Rik snapt er geen drol van 😉 ) druk te doen met de MacMini. Niet veel later kwamen Martin en Jasinka terug van een dagje shoppen in het plaatselijke winkel centrum.

Later die middag/avond stroomde de gasten binnen en was het feest los gebarsten. De bbq die ons belooft was is nooit aan gegaan maar dat was achteraf ook niet nodig, de gerechtjes die Carol & Nathalie hadden gemaakt waren zo lekker en in dus danige overvloed dat de bbq niet meer nodig was. Bier en wijn waren er ook in overvloed en smaakte prima 😉 . Later ie avond kwamen de overburen ook even buurten, nou dat hebben we geweten 🙂 ze hadden zelf ook een feestje met het thema ‘bling’ ‘bling’ en ze zagen er ook zo uit. De buurman zoende ook alle mannen wat even apart was. Later die avond werden we ook uitgenodigd om bij die  ‘bling’ ‘bling’ buren te komen feesten wat we toen ook maar gingen doen, Es en een paar andere hielden het voor gezien en zochten hun bed op.

Na een klein stukje lopen kwamen we aan bij de buren en wat we daar aantroffen hadden we nog nooit meegemaakt. Een huis zo groot als een kasteel en een tuin waar ze in Nederland  zo’n 4 huizen incl. tuin op weten te persen. De woonkamer was omgebouwd tot disco met lasers, rookmachine, iPod draaitafels en een stroboscoop. Achter in de tuin stond een kleine houten chalet waar de eigenaar achter de bar stond en alle drank aanwezig was die je maar wilde. Dit was een vreemde gewaarwording maar wel een leuke. Ik ben zo rond een uurtje of 3 naast m’n Es lekker in bed gedoken, de rest kwam pas zo rond 5’n terug.

De volgende ochtend hebben Es en ik het ontbijt gehaald bij het bakkertje aan de overkant. Toen iedereen weer een beetje mens was zijn we nog ff naar het meer gegaan waar toevallig ook een soort traditionele Franse markt was met wijn, wijn & wijn. Pffff… ff niet hoor. Om vier uur zijn we de auto weer ingestapt en terug naar Vlaardingen gereden. Samen met Hans hebben we bij het AC restaurant eerst nog een veels te grote schnitzel gegeten waarna het weekendje toch wel voorbij was.

De rest van de foto’s staan hier

1 gedachte over “Rik’s verjaardags feestje in Parijs

  1. mamma zegt:

    Dat was een heftig weekend wel heel leuk. Voor zover ik weet is de RER een nieuwe metro, aangelegd ònder de bestaande, gaat sneller, minder haltes.
    RER betekend Réseau Express Régional oftewel, Snel Regionaal Netwerk.
    Bon?

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: